Prăjitură cu iaurt şi mere

de Ade200 in Prajituri, 27 Apr 2013 | 16305 vizualizari

 

Îmi plac rețetele rapide, simple și gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 1 cană de iaurt natur
  • 1 cană cu zahăr
  • 3-4 ouă
  • 2/3 de cană cu ulei
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • puţină sare
  • 2 căni de făină
  • 1 plic de praf de copt
  • 4 mere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu iaurt şi mere:

Preîncălziţi cuptorul la 180°c.

În castron bateţi bine ouăle, iaurtul, zahărul, vanilia, sarea, apoi treptat, uleiul.

Cerneţi făina cu praful de copt si adaugati în castron, amestecând din nou.

Vărsaţi aluatul într-o tavă rotundă detaşabilă, unsă cu unt.

Curăţaţi merele şi le tăiaţi felii nu prea groae pe care le aşezaţi în cercuri până acoperiţi toată suprafaţa.

Coaceţi 35-50 de minute, depinde de cuptor.

Se poate unge cu dulceaţă de caise înainte de a stinge cuptorul şi se mai lasă un minut.

 

TIPS-URI

1

Se poate face şi cu pere.

2

O cană de făină se poate înlocui cu amidon.

3

În loc de zahăr, puteţi pune 1 linguriţă de stevia(îndulcitor natural,http://en.wikipedia.org/wiki/Stevia ), pentru diabetici. A nu se confunda cu ştevia, dragavei, măcrişul-calului(Rumex patientia) din care facem mâncare.

4

E grozav de bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu iaurt şi mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Floare cu mere, nuca si scortisoara